Mady Maeriën

Contact

Mady Maeriën
Diestse Baan 36
2000
Laakdal
België
http://www.madymaerien.be

Biografie

Mady Maeriën (°1969) volgde in haar kindertijd tekenacademie. Later studeerde ze Secretariaat-Talen en werkte als milieucoördinator in een bedrijf. Mady hervatte de kunstacademie in de disciplines tekenen, schilderen en grafiek.

Van kunstenaar Marinus van Nistelrooy kreeg ze privélessen portrettekenen. Sinds 2008 is ze full time bezig met kunst.

In 2014 en 2016 ontving ze respectievelijk een Zilveren en Gouden Kruis in de Orde van de Nederlanden y la Hispanidad voor haar inzet in de kunst.

Sedert 2015 exposeert ze in Duitsland in groepstentoonstellingen.

Techniek en thema's

Etsen en houtsneden in zwarte druk, eventueel gecombineerd met collage en fotografie, zijn haar meest geliefde technieken. Ook maakt ze gebruik van de suikeraquatint en (sporadisch) van kleurendruk.

Ze beperkt zich niet tot een specifiek thema, hoewel dieren en portretten regelmatig opduiken in haar oeuvre. De meeste creaties vinden hun oorsprong in droedeltjes die ze verder uitwerkt tot meestal symmetrische composities die ook een toets asymmetrie vertonen.

Ex librissen

Haar ex librissen worden veelal in diepdruk of hoogdruk uitgevoerd en zijn meestal éénkleurig. Omdat een ex libris persoonlijk is, kunnen allerlei thema’s de revue passeren.