Martin R. Baeyens

Martin R. Baeyens

Martin R. Baeyens (°1943) is schilder, graficus en designer. Hij heeft ruim honderd solo-tentoonstellingen op zijn naam en werd al meer dan 150 keer onderscheiden in internationale wedstrijden.

Sonja Brys

Sonja Brys

Sonja Brys (°1949) volgde aan de academie van Sint-Niklaas een opleiding vrije grafiek onder leiding van Wim Van Remortel en André Roelant.

Francis Dirix

Francis Dirix

V.J. Francis Dirix (28-08-1943) Hasselt België volgde een opleiding aan het instituut Don Bosco te Luik, specialiteit typografie en meesterdrukker. Daarna twee jaar studie aan de kunstschool PHIKO.

Léon Leenders

Léon Leenders

Léon Leenders (°1948) volgde een artistiek traject in verschillende teken- en schilderacademies in Antwerpen nadat hij een universitaire opleiding als criminoloog en de officiersopleiding bij de Rijkswacht had voltooid.

Mady Maeriën

Mady Maeriën

Mady Maeriën (°1969) volgde in haar kindertijd tekenacademie. Later studeerde ze Secretariaat-Talen en werkte als milieucoördinator in een bedrijf. Mady hervatte de kunstacademie in de disciplines tekenen, schilderen en grafiek.

Niu Mingming

Niu Mingming

Born in China in 1980. He obtained a Master of Fine Arts degree at The Royal Academy of Fine Arts of Gent (Belgium) in 2011. He is currently a graphic lecturer at the School of Arts and Design Beijing Institute of Graphic Communication China.

Hedwig Pauwels

Hedwig Pauwels

Hedwig Pauwels (°1934) werd in Sint-Niklaas geboren, maar woont al ruim een halve eeuw in Hasselt. Hij studeerde lijntekenen en bouwkunde aan de Academie van Schone Kunsten van Sint-Niklaas en bekwaamde zich in de sierkunsten aan het Sint-Lucas te Gent.

Ivan Rusachek

Ivan Rusachek

Voor Ivan Rusachek is creativiteit als een piramide, met in de kern geen vorm, geen materiaal, maar een idee. Het idee legt een materiële keuze op, een vorm en toekomstige werkzaamheden. Het woord, een teken en een symbool vormen de basis van de gedachte.

Veerle Rooms

Veerle Rooms

Veerle Rooms (°1947) studeerde grafische kunsten aan het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen. Gedurende 35 jaar was zij docente in het Hoger Kunstonderwijs en manifesteerde ze zich tegelijkertijd als een van de belangrijkste kunstenaars in haar discipline.

Roman Sustov

Roman Sustov

Ex libris takes a special place in the artist’s creative work. He participates in many ex libris exhibitions and contests. He has done more than 100 bookplates for many famous collectors from all over the world.

Anna Tikhonova

Anna Tikhonova

She is the author of publications about modern Belarusian and European ex-libris.

Frank-Ivo Van Damme

Frank-Ivo Van Damme

Frank-Ivo (°1932) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen onder leiding van Gustaaf C. De Bruyne en René De Coninck.

Luc Van Quickenborne

Luc Van Quickenborne

Luc Van Quickenborne (°1956) heeft een fotografische achtergrond, maar is al vijftien jaar intens bezig met grafiek. Zijn werk wordt gekenmerkt door diversiteit. Gedreven vanuit levenservaringen creëert hij subtiele gelaagde werken.